Tvättstugan blev klar 2008 och är belägen på Lorensbergsvägen 1, i markplan med ingång mot Lorensbergsvägen 3. Den ersatte en tidigare tvättstuga i källaren, Lorensbergsvägen 1. 

Tvättning är avgiftsfri och bokning av tvättider görs via en elektronisk bokningstavla i entrén till tvättstugan. För tillträde krävs en boknings- och passagebricka som varje lägenhetsinnehavare har fått. 

Tvättstugan nu har två separata rum (Tvättstuga 1 och Tvättstuga 2). Vidare finns en ny tvättmaskin som ej kan bokas i förväg utan får användas om den är ledig. 

Tvättmaskiner

Samtliga maskiner har den senaste tekniken vilket innebär att tvättmaskinen väger tvätten och anpassar vattenmängden efter det. Det är viktigt ur flera aspekter, t.ex. miljö och eventuell allergi. Anpassa mängden tvättmedel efter mängden tvättgods och hur smutsig tvätten är. 

Tvättstuga 1 har tre tvättmaskiner med kapacitet på 6,5 kg, torktumlare, torkskåp och torkrum. 

Tvättstuga 2 har tre tvättmaskiner med en kapacitet på 6,5 kg samt en grovtvättmaskin med en kapacitet på 13 kg. Även här finns torktumlare, torkskåp och torkrum. 

Dessutom finns det en tvättmaskin med torktumlare för ”spontantvättning”. Denna går inte att boka utan går bra att använda om den är ledig. 

Så här ser bokningstiderna ut för Tvättstuga 1 och 2: 

07.00 – 11.00
11.00 – 14.00
14.00 – 17.00
17.00 – 20.00 

Kom i håg att tvättning inte är möjlig efter dagens sista tvättpass kl. 20.00. Torkning kan dock ske till kl. 21.00. Hinner du inte hämta före kl. 21.00 får du återkomma dagen efter! 

Tvätt tips

Läs alltid på tvättmedels förpackningen om hur mycket tvättmedel som behövs. Tvätten blir inte renare av överdosering, snarare tvärtom. Det bildas då för mycket skum i maskinen som förhindrar effektiv tvätt. 

I vår del av Haninge är vattnet mjukt, vilket också är bra känna till vid doseringen. Avboka gärna ditt tvättpass om du blir klar tidigt. Då kan någon annan använda återstående tid!